You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
WD

Laden...

Festival Worteldagen

Kleinschalig Beeldend Locatietheater Festival Worteldagen is een vierdaags festival waarin performances te zien zijn, gemaakt door studenten uit diverse theateropleidingen in Nederland. De performances gaan over verschillende thema's, onderwerpen of individuen. Met een keuze uit zeveb routes is er voor ieder wat wils. Onder begeleiding van enthousiaste gidsen wordt je al wandelend of fietsend meegenomen naar een viertal locaties waar studenten twee weken hard aan hebben gewerkt om een korte performance van zeven tot tien minuten te maken dat geinspireerd is op hun locatie.

Voor twee weken ondergedompeld

Op 27 locaties zijn schuurtjes, parken, scholen, winkelpanden, weilanden, achtertuinen, camping en het lokale zwembad, de inspiratiebron en achtergrond voor 27 studenten van kunstopleidingen uit heel Nederland. Voor twee weken lang krijgen ze de tijd om in een intieme binnen- of buitenlocatie een eigen performance neer te zetten. Ze gaan de dialoog met de locatie aan en komen hierdoor tot een plan gebaseerd op en/of geïnspireerd door de locatie. Het uiteindelijke product duurt 7 tot 10 minuten en varieert per student van kleine beeldende theater performances, geluidsobjecten, (video)installaties, poppen- of objecttheater, dans enzovoort.

Wortelen in je vak, wortelen in Norg

Door dit podium te organiseren is het festival een kweekvijver voor studenten en een springplank voor pas afgestudeerde talenten. Het is een unieke kans om een eigen podium te hebben en een eigen voorstelling te maken, voor echt publiek. De student kan tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas.

Erve Bonhagen, het 'hart van het festival'

Twee weken voor de start van Worteldagen komen alle studenten in Norg aan. Gedurende het gehele verblijf komen de studenten voor en na het werken aan hun performance bij elkaar op Erve Bonhagen. Dit is voor de ruim twee weken dat zij daar verblijven, hun tweede thuis. De sfeer op Erve Bonhagen is intens en een broedplaats van uitvoerend kunstenaars.

Het succes van Worteldagen hangt nauw samen met het feit dat Stichting Amonet een open huis weet te zijn voor studenten, docenten, vrijwilligers en alle anderen die te maken hebben met Worteldagen. Vanuit dit 'hart van het festival' wordt iedereen gestimuleerd en ondersteund; zelfs onder barre weersomstandigheden blijft de sfeer goed.

 

Deelnemende scholen

Ieder jaar komen tweedejaars studenten van verschillende kunstacademies uit Nederland voor twee weken in Norg de boel op stelten zetten en laten ze hun harde werk zien tijdens Festival Worteldagen. Dit jaar doen er 30 studenten mee van de opleidingen:

     Time Based Design, Academie Minerva uit Groningen.

     Academie voor Popcultuur, Hanze Hogeschool uit Leeuwarden.

     Theatervormgeving, HKU uit Utrecht

     Interactive Performance Design, HKU uit Utrecht


Geheel willekeurig worden de studenten ingedeeld in de routes van Worteldagen. Een overzicht hiervan kun je vinden in het Programma

 

Programma

©   WD22 Bonhagen products